Uitslagen van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Mis en avant

De uitslagen van de gemeenteverkiezingen 2018 zijn nu gekend.

Dankzij uw stemmen behoudt Tervuren Unie haar 4 zetels in de gemeenteraad.

De N-VA van burgemeester Spooren is de grote winnaar van de verkiezingen. Ze gaat van 6 naar 9 zetels in de gemeenteraad en wordt de grootste partij. De tweede winnaar Groen+ (Groen in kartel met de sp.a) gaat van 5 naar 6 zetels.

Open Tervuren (voordien Open VLD en Groot Tervuren) verliest 3 zetels, CD&V verliest 1 zetel, terwijl Tervuren Unie haar 4 zetels behoudt.

Voor de vorming van de nieuwe meerderheid heeft N-VA de keuze. Zullen ze de huidige meerderheid met CD&V en Groen+ verlengen (19 zetels op 27) of zullen zij genoegen nemen met een coalitie met enkel Groen+ (15 zetels op 27) ?

Tervuren Unie heeft goed stand gehouden ondanks de benadering van de Franstalige kiezers door de traditionele partijen.

In principe zal Tervuren Unie haar constructieve rol in de oppositie blijven spelen, voor een beter beheer, meer inspraak van de burgers, en het welzijn van alle Tervurenaars.

Tervuren Unie dankt alle burgers die haar hun vertrouwen hebben gegeven en voor haar gestemd hebben.

Ons Programma 2018 is klaar!

Mis en avant

Tervuren Unie is heel trots op haar programma 2018. De kernploeg heeft hard gewerkt om voor de Tervurenars een constructief en dynamisch programma op te bouwen. Tervuren Unie wil alle Tervurenaars vertegenwoordigen, onafhankelijk van de richtlijnen van de traditionele partijen.

Onze kernwaarden:

  • De enige onafhankelijke lijst in Tervuren
  • Bevordering van culturele diversiteit
  • Efficiëntie en goed bestuur
  • Bereikbaarheid en dialoog met de burgers

Ontdek ons nieuw programma 2018 hier: http://www.tervuren-unie.be/nl/programma/

La Libre Belgique heeft vandaag een mooi artikel over Tervuren Unie gepubliceerd

Mis en avant

Het Franstalig dagblad La Libre Belgique heeft een interessant artikel over de fractie Tervuren Unie gepubliceerd (24/09/2018 pagina 4). Het artikel is een perfecte samenvatting van onze visie. Ons huidig OCMW raadslid en kandidaat (nummer 3) voor de volgende verkiezingen Serge Liesenborghs sprak voor Tervuren Unie.

Link naar het artikel op de website van La Libre: http://www.lalibre.be/regions/brabant/tervuren-unie-joue-la-carte-de-la-diversite-5ba7e78ecd70a16d8101fea1

Reactie van Tervuren Unie op het memorandum van de fietsersbond

Mis en avant

REACTIE OP HET MEMORANDUM VAN DE FIETSERSBOND

Zoals in 2012 publiceerde de Fietsersbond Tervuren een memorandum met 10 voorstellen om Tervuren “verkeersleefbaar” te maken. Zij gebruiken als titel “Fietsen vanzelfsprekend maken in Tervuren”.

Eerst en vooral, Tervuren Unie wil zich inzetten voor duurzame, veilige  en efficiënte mobiliteit, in het belang van alle Tervurenaars, waaronder de fietsers.  Tervuren Unie erkent de competenties van de Fietsersbond en vindt dat zij systematisch moeten betrokken worden bij de uitwerking van oplossingen in verband met mobiliteit.

Tervuren Unie vindt dit een unieke gelegenheid om grondig na te denken over de plaats die wij als burgers wensen te geven aan de fiets.  Deze doorlichting gebeurt  in een periode waar serieuze mobiliteitsproblemen zich hebben voorgedaan, in een lange periode van grondige werken aan de N3 en de Tervurenlaan, die juist door de plaatsing van een “fietssnelweg” gemotiveerd zijn.

Continuer la lecture

Toeristische documentatie in de drie landstalen – Waar zijn ze bang voor ?

Mis en avant

Tijdens de gemeenteraad van 26 september 2017 heeft de meerderheid voorgesteld om een toestemming te verlenen aan de vertaling van de toeristische documentatie in de drie landstalen. Gezond verstand noemen wij dit.
Maar neen, de oppositiepartijen Open VLD en GT (partij van vorig burgemeester) hebben hun akkoord geweigerd voor deze vanzelfsprekende toestemming. Moeten wij hieruit begrijpen dat de oude communautaire debatten terugkomen ?
En dit juist voor de gemeenteverkiezingen van 2018 ? Denken zij dat zij met acties tegen Franstaligen en anderstaligen stemmen kunnen aantrekken ?

Spijtig ! Wij dachten dat dergelijke denkpatronen verleden tijd waren.

Nieuwe assistentiewoningen van het OCMW – nog enkele flats beschikbaar

In 2013 heeft het OCMW Tervuren hard gewerkt aan de bouw en de opening van de assistentiewoningen, waar 65 plussers een aangepaste woning met zorgfaciliteiten kunnen vinden. De 41 assistentiewoningen bevinden zich aan de Vlonderse Hoek in het centrum van Tervuren.

De nieuwe service flats van het OCMW

De nieuwe service flats van het OCMW

Het OCMW Tervuren brengt de assistentiewoningen op de markt via « huur » en via een obligatielening. Er worden geen flats te koop aangeboden, het OCMW blijft steeds eigenaar van de flats.

Huurformule
Er worden in totaal 15 woningen via een huurformule ter beschikking gesteld aan bewoners. Hiervan zijn er 8 assistentiewoningen met één slaapkamer en 7 assistentiewoningen met twee slaapkamers. De bewoner betaalt een dagprijs en servicekosten die per maand 840 euro zou kosten voor een flat met één kamer en 975 euro voor een flat met twee slaapkamers.
Continuer la lecture

Dag allemaal! Tervuren Unie is …

Dag allemaal !

Het team van Tervuren Unie – 9 september 2012

Tervuren Unie:

  • is een lokale lijst, waar alle democratische strekkingen vertegenwoordigd zijn en met mensen met een lange politieke ervaring
  • wil instaan voor een communautaire vrede, waarbij eenieder respect krijgt voor zijn taal en cultuur
  • wil instaan voor een gezond beleid van de gemeente waarbij de kloof tussen politiek en burger verkleint