Samenwerken voor meer diversiteit in de gemeenteraad van Tervuren

Tervuren. 21 juni 2024. De burgerlijst Tervuren Unie en Volt Tervuren gaan samen naar de stembus in oktober 2024. Het doel is om alle burgers, met inbegrip van de aanwezige 113 nationaliteiten, van Tervuren te vertegenwoordigen en de broodnodige diversiteit in de gemeenteraad te brengen.


« Door onze krachten te bundelen, geven we een duidelijk signaal dat iedereen kan en mag deelnemen aan de besluitvorming en het sociale leven in Tervuren. Als de kiezers het toelaten, willen we meer diversiteit in de gemeenteraad – meer vrouwen en de allereerste niet-Belgen, » zegt Tracey D’Afters, lijsttrekker voor Volt Tervuren, de lokale afdeling van de Europese partij Volt die op 6 mei werd opgericht.


« Praten met alle inwoners van Tervuren, ongeacht waar ze vandaan komen, is ook voor Tervuren Unie altijd een speerpunt geweest, dus is het zinvol om de krachten te bundelen. De inwoners van Tervuren missen vaak de meest elementaire informatie over wat er hier gebeurt, de massale nieuwbouw-projecten, wegenwerken of ontbossing. De huidige gemeenteraad heeft het opgegeven om met de meerderheid van de inwoners van Tervuren te praten, » zegt Serge Liesenborghs, gemeenteraadslid en lijsttrekker voor Tervuren Unie, dat momenteel vier gemeenteraadsleden telt.

« Een belangrijk punt voor Volt is het verhogen van het aantal vrouwen, nu slechts 8 van de 27 gemeenteraadsleden. En geen enkel gemeenteraadslid behoort tot de 43% van de Tervurenaars van niet-Belgische afkomst, » zegt de andere hoofdkandidaat van Volt, Magdalena Garczyńska.


« Het gemeentebestuur is er ook niet in geslaagd om zo’n 3100 niet-Belgische Tervurenaars, die 22% van het electoraat vertegenwoordigen, te registreren op de kiezerslijsten. We willen dat zondag 13 oktober zoveel mogelijk mensen komen stemmen, want het is niet langer verplicht in Vlaanderen. Als je mag stemmen, mag dat niet verhinderd worden door een ingewikkelde inschrijvingsprocedure, » zegt Geoffroy de Visscher, gemeenteraadslid van Tervuren Unie.

Tervuren Unie + Volt geloven sterk in het verbinden van gemeenschappen zodat iedereen zich welkom voelt, gemakkelijker kan integreren en volwaardig kan deelnemen aan het gemeenschapsleven als Tervurenaars, in overeenstemming met de taalwetgeving. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.